Is uw huisdier een senior? Doe de test!

Het is soms moeilijk om alleen aan de hand van leeftijd te bepalen of uw hond/kat een Senior is. In basis is een grote hond vanaf 6 jaar een senior en een kleine hond vanaf 8 jaar. Voor een kat is dit vanaf 10 jaar. Maar het ene dier is de ander niet dus wanneer is uw dier nou echt een Senior?

Wij hebben een test ontwikkeld die u een beetje op weg kan helpen. Het is namelijk wel goed om te weten aangezien een Senior dier een andere verzorging en behoefte heeft dan een volwassen of jong dier. Doe hieronder de test en bij verdere vragen helpen wij u graag.

  • 1. Is de conditie van uw dier verminderd? ? Een verminderde conditie kan herkend worden aan diverse symptomen, zoals een verminderde looplust, mank lopen bij aanvang (startkreupel), meer hijgen dan voorheen en langere tijd nodig hebben om weer op adem te komen na inspanning).
  • 2. Slaapt uw dier meer? ? Ieder dier slaapt of ligt gedurende de dag, echter als uw dier ouder wordt valt het vaak op dat hij vaker gaat rusten/slapen dan voorheen.
  • 3. Heeft uw huisdier vachtproblemen? ? Denk hierbij aan een doffe vacht, schilfertjes of een vettige vacht. Ook kan de vacht meer geur afgeven dan vroeger.
  • 4. Is uw huisdier vermagerd? ? Bij oudere dieren zien we vaak een afname van gewicht of vermagering.
  • 5. Zijn er veranderingen in het gedrag van uw huisdier? ? Denk hierbij aan gedragingen die uw huisdier niet eerder heeft vertoont zoals; slecht luisteren, poepen/plassen in huis, agressiviteit, niet willen spelen.
  • 6. Heeft uw huisdier gebitsproblemen? ? Denk hierbij aan een slechte adem, moeite met kauwen en veel kwijlen.

Uw huisdier is geen senior

Vanuit deze test hebben wij geen indicatie om uw huisdier de titel senior te geven. Echter is uw hond ouder dan 8 (of ouder dan 6 indien het een groot ras betreft) of uw kat ouder dan 10, dan adviseren wij u langs te komen voor een Senioren Advies. Onze paraveterinair kijkt uw huisdier goed na op diverse belangrijke punten. Zo kunnen eventuele kwaaltjes (tijdig) opgespoord worden! Wij zien u graag.

Uw huisdier is een senior

Indien uw hond ouder is dan 8 jaar (of ouder dan 6 indien het een groot ras betreft) of uw kat ouder dan 10 dan geven wij uw huisdier de titel Senior. Zeker in combinatie met de ingevulde antwoorden. Wij adviseren u om langs te komen voor een Senioren Advies. Onze paraveterinair kijkt uw Senior goed na op diverse belangrijke punten. Zo kunnen eventuele kwaaltjes (tijdig) opgespoord worden! Daarnaast kijken we of de huidige voeding voldoet voor uw huisdier. Wij zien u graag!

Let op: is uw huisdier jonger dan hierboven genoemd? Dan adviseren wij u toch om even bij ons langs te komen voor een controle. De genoemde problemen/veranderingen in de test kunnen een indicatie zijn voor gezondheidsproblemen.