Buitenlandse parasieten kennen geen grenzen!

10 juli 2017

Buitenlandse parasieten kennen geen grenzen!

In Nederland is het verstandig om uw hond eens per kwartaal te ontwormen en regelmatig te controleren op wormen en andere parasieten, zoals vlooien en teken. Hartstikke goed. Echter, uw hond eens per kwartaal ontwormen is helaas niet altijd voldoende. Zeker als u met uw hond naar het buitenland gaat. Hier komen namelijk vaak wormen (en teken) voor die wij hier helemaal niet kennen. Bedenk: ook al liggen België en Duitsland om de hoek, ook deze landen behoren tot het buitenland.

Zo kennen we de vossenlintworm. Deze parasiet komt beperkt voor in Nederland, maar veel vaker in landen als Denemarken, België, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Gaat u op reis naar één van de bovengenoemde landen, dan is het zeker aan te bevelen bij terugkomst in Nederland uw hond extra te ontwormen met een middel dat ook de vossenlintworm aanpakt.

De laatste jaren zien we in Nederland ook steeds meer wormen voorkomen die voorheen alleen in het buitenland werden gezien. Parasieten kennen immers géén grenzen en als een Nederlandse hond op vakantie besmet is geraakt met een buitenlandse parasiet, kan deze parasiet maar zo in Nederland terechtkomen en zich hier permanent vestigen. Inmiddels wordt de vossenlintworm nu ook in Nederland steeds vaker gezien.

Waar het om gaat: wij horen graag van u waar uw vakantie naartoe gaat. Zeker als u de grens over gaat, kunnen buitenlandse parasieten op de loer liggen. Kom langs bij één van onze klinieken om uw vakantie te bespreken. We bekijken dan of uw hond de juiste inentingen heeft voor de vakantie én we zijn extra alert op al die buitenlandse parasieten. Bel voor een afspraak; we kijken uit naar uw komst.