Gebitsverzorging van uw huisdier

18 januari 2018

Gebitsverzorging van uw huisdier

Deze hele maand staat in het teken van het gebit van uw huisdier. Hiermee wordt extra aandacht gevraagd voor de verzorging van het gebit van onze huisdieren. Veel oudere honden en katten hebben last van gebitsproblemen! Ook konijnen en knaagdieren kunnen last krijgen van hun gebit bij slechte verzorging. Vaak worden gebitsproblemen niet opgemerkt. Daarom hieronder een aantal symptomen van gebitsproblemen:

Hond en kat:
- Slechte adem
- Ontstoken tandvlees (roodheid, zwelling, bloeden)
- Bruin gele aanslag op de tanden
- Kwijlen
- Tandenknarsen
- Zwellingen aan de bek of in het gezicht (kop of snuit)
- Veel drinken
- Uw kat eet minder of helemaal niet (let op: veel honden en katten stoppen niet met eten bij gebitsproblemen, let daarom altijd óók op bovengenoemde symptomen.)

Konijn en knaagdier:
- hij/zij gaat minder eten
- hij/zij speelt met het voer i.p.v. het op te eten
- hij/zij spuugt (niet goed gekauwde) proppen hooi terug
- hij/zij vermagert en/of maakt een slome indruk
- hij/zij kwijlt.

Komt één of meerdere symptomen voor bij uw huisdier? Dan is het verstandig een afspraak te maken bij Beste Dierenartsen in Nederland. Wij merken in de praktijk dat een probleem aan het gebit eigenaren makkelijk ontgaat. Wij kunnen u helpen door het gebit van uw kat regelmatig te controleren en te kijken welke vervolgstappen er eventueel nodig zijn. Tot en met 28 februari kunt u bij ons langskomen voor een gratis gebitscontrole!* En omdat wij het belangrijk vinden het gebit van uw hond met regelmaat te zien kunt u direct een afspraak maken voor een tweede controle na een half jaar. Ook gratis!

* Wij hebben iedere dag ruimte voor een aantal gebitscontroles. Bel ons voor het maken van een afspraak.
Vol=Vol.