Rocky’s vacht glanst weer als vanouds!

1 september 2017

Rocky’s vacht glanst weer als vanouds!

Allergieën of overgevoeligheid bij honden, hebben vaak een directe relatie met het niet geven van de juiste voeding. Een recent verhaal van Wilma Verstappen, dierenarts bij Beste Dierenartsenkliniek Aalderinkshoek in Almelo, is hier een goed voorbeeld van. Ongeveer een half jaar geleden meldde zich in de praktijk de Golden Retriever Rocky samen met haar baasje. Het baasje was ten einde raad, want Rocky zat gewoonweg niet lekker in haar vel. Bij een eerste diagnose constateerde Wilma een vrij duidelijk beeld. Rocky had een atopie: een overgevoeligheid voor bepaalde stoffen die de hond via de huid of via de luchtwegen binnenkrijgt. Rocky had alle symptomen: veel jeuk, stugge haren, dunbehaard en de vacht was zichtbaar dof, lusteloos.


Reden voor Wilma om direct een aantal testen te doen; Rocky bleek vooral overgevoelig te zijn voor bepaalde grassen, kruiden en voor de huisstofmijt. In het voedingsconsult werd duidelijk dat het baasje eerder gespecialiseerde voeding had gebruikt. Helaas was om financiële redenen het baasje uiteindelijk toch weer overgestapt naar goedkoper, normaal voer. Wilma adviseerde vervolgens ons eigen huismerk Beste Dierenartsenvoer Gastro Intestinal. Wel iets duurder dan de niet-atopische varianten van ons Beste Dierenartsen-huismerk, maar beduidend goedkoper dan de gespecialiseerde voeding van de grote bekende merken.


Rocky startte vervolgens met het Beste Dierenartsenvoer en kreeg er ook wat medicatie bij ter ondersteuning. Het effect was opzienbarend. Wilma kon al snel de dosering van de medicatie flink verlagen! Al na één maand was de conditie van de huid enorm verbeterd. Ook het gedrag van de hond was veranderd begreep Wilma van het baasje; vrolijker, levendiger, veel minder krabben en ook de ontlasting verbeterde. Op dit moment krijgt Rocky helemaal geen ondersteunende medicatie meer en is het vooral de juiste voeding die haar letterlijk lekker in haar vel doet steken; haar vacht voelt zacht aan en glanst weer als vanouds.


Heeft u een hond die veel krabt of waarvan u de vacht duidelijk ziet veranderen? Kom eens langs bij één van onze klinieken voor een vachtcontrole of nog beter, voor een voedingconsult. Neem hier contact met ons op.